Website laten maken kosten

Het maken van een website kan duur zijn, maar er zijn manieren om de kosten te drukken. De belangrijkste factor is het type website dat je wilt. Als je een eenvoudige website wilt met een paar pagina’s, dan zal dat goedkoper zijn dan een website met veel mogelijkheden en functies. Wat zijn de kosten om een professionele website te laten maken? In dit artikel vertellen we op welke kosten je moet letten als je een website laat bouwen.

Introductie

Elke startende ondernemer heeft tegenwoordig al een website nodig. Zelfs als je niets online verkoopt, geeft een website je bedrijf een uitstraling van legitimiteit en professionalisme. Bovendien heeft het ontwerpen van websites de laatste jaren veel vooruitgang geboekt en zijn er nu veel sjablonen en tools die het maken van websites relatief eenvoudig maken – zelfs voor mensen zonder technische ervaring.

Het maken van een website kan echter duur zijn, afhankelijk van de kenmerken en functies die je nodig hebt. Dus wat zijn de kosten van het laten maken van een website?

website laten maken kosten

Website laten maken kosten in 2022

First things first, Domeinnaam en hosting

Wanneer je een website laat bouwen door een website bouwer vraagt hij eerst om een domeinnaam en hosting. De domeinnaam is het adres van de website op het internet, bijvoorbeeld www.jouwbedrijf.com, en hosting is de ruimte op een server waar de bestanden van uw website worden opgeslagen. Bureaus bieden vaak een pakket aan voor startende ondernemers, omdat sommige beginnende ondernemers hier weinig ervaring mee hebben. Een pakket voor hosting en domeinnaam zijn zo goed als altijd maandelijkse kosten.

De prijs voor zo een pakket kan sterk variëren, maar begint meestal bij ongeveer € 10,- per maand.

Bij Timbranding zijn deze kosten inbegrepen bij het onderhoud pakket, dit begint vanaf €10,- per maand.

website laten maken kosten

Wat kost een webdesigner per uur?

Wanneer je domein en hosting geregeld is kunnen we kijken om een mooie professionele website te laten maken. Voor een mooie website hebben we een professionele webdesigner nodig. Meeste webdesigners calculeren hun project gebaseerd op een uurloon van € 50,-.

Dit is echter wel het gemiddelde, een online marketing bureau berekent de kosten van een website gebaseerd op het bedrijf. Neem als voorbeeld een tandarts. Met een succesvolle website kan een tandarts zeker meer dan € 100.000,- per jaar verdienen. Een marketing specialist speelt hier op in en zal dan geen € 500,- vragen voor de website maar een ander prijskaartje.

Het is belangrijk dat je een webdesigner vind die er voor zorgt dat je een responsive website krijgt. Een responsive website betekent dat de website er goed uitziet en goed werkt op alle apparaten, van desktop computers tot smartphones. Gebruiksvriendelijkheid van een website is belangrijk voor je on-page SEO.

Hoeveel uur kost het bouwen van een website?

Bij een nieuwe website bouwen maken spelen allemaal factoren om de uren te bepalen. De tijd die het kost om een website te maken kan worden berekend met de volgende formule

(aantal pagina’s * uren per pagina) + (kosten voor extra functionaliteiten zoals een blog of webshop, wanneer nodig)

Dus wat kost een website gemiddeld? Een website die 8 pagina’s heeft en 5 uur duurt om te maken, zou € 2000,- kosten voor het ontwerp alleen. Functionaliteiten zoals een blog / webshop / portfolio kan € 500,- tot € 1500,- extra bedragen. De prijs voor het maken van een website kan dus sterk variëren, afhankelijk van wat je wilt dat je website doet en hoe hij er uit ziet.

Veel klanten willen niet duizenden euro’s spenderen aan een website laten bouwen. Daarom bieden we bij Timbranding functionele websites zonder maatwerk. In plaats van 40 uur bezig te zijn met een webdesign gebruiken we een template wat ons veel tijd bespaart en de klant dus geld. Op deze manier kunnen we een complete website aanbieden voor een lager bedrag.

Hiermee zijn we geschat 10-50 uur mee bezig om functionaliteiten in orde te brengen. Een website laten maken kost dan rond een vriendelijke prijs van €500,- tot €2500,-. Dit is een mooi budget voor kleine bedrijven waarvoor ze een professionele website laten maken.

Wat kost een eenvoudige website om te laten maken?

Wat kost een eenvoudige website gemiddeld? En wat versta je onder “eenvoudig”?

Een eenvoudige website wordt eerder gezien als een online visitekaartje. Deze website bestaat meestal uit een landingspagina, contact pagina, en een over ons pagina. Zoals een visitekaartje is de enige functionaliteit het contact op nemen met het bedrijf. De website wordt ontworpen met het logo van een bedrijf, contactinformatie en een korte beschrijving van wat het bedrijf doet

Het maken van een website als deze heeft eenmalige kosten van €500,- tot €1000,-.

Een eenvoudige website is uitstekend voor de meeste ondernemers die een goede eerste indruk willen maken.

Wat kost een professionele maatwerk website?

Heeft jouw bedrijf een wat ruimere budget en wil je meer dan een simpele website? Dan kijk je vaak al naar hogere kosten voor een professionelere website. Je praat hier over extra functionaliteiten zoals een blog, portfolio, abonnementen, social platform etc. De kosten van zon website zijn moeilijk in te schatten vanwege het ruim assortiment aan wensen van de klant.

De kosten van een professionele website kan tussen de €1000,- en €10.000,- zitten. Let op in een dure website zit dan ook €10.000,- aan uren in verwerkt.

Een professionele website werkt goed op alle apparaten, is gebruiksvriendelijk en is aangepast aan de wensen van de klant. De website is ook toekomstbestendig, dus je kunt zonder problemen wijzigingen en aanvullingen blijven doorvoeren.

Hoeveel kost een website met webshop?

Een webshop is tegenwoordig een must voor elke winkel. De online winkel is de perfecte manier om producten te verkopen aan klanten over de hele wereld. Maar hoeveel kost het om een website met een webwinkel te maken?

De kosten voor het toevoegen van een webwinkel aan een website kunnen sterk variëren. Het hangt af van de grootte van de winkel, het aantal producten, en het type shop systeem dat u wilt. De meeste winkelsystemen kosten € 500,- tot € 1000,-. Daarnaast moet u ook rekening houden met de kosten voor website ontwerp en ontwikkeling. Deze kosten zijn afhankelijk van de complexiteit van de website en kunnen variëren van €2000,- tot €5000,-

Een webshop kost dus meestal €1500,- tot €7500,- inbegrepen met het maken van een website. Deze kosten kunnen zo hoog oplopen doorde extra ontwikkeltijd die nodig is om een webshop te maken.

website bouwen kosten

Foto: “Website bouwen kosten

“Moet ik zelf content invullen op mijn website?”

Ja / nee. Het ligt bij de klant of ze zelf hun content willen invullen of dat ze willen dat het webdesignbureau dit voor hen doet. Meestal zal een bureau de klant vragen om tekst en afbeeldingen voor de website aan te leveren, maar sommige bureaus rekenen een extra vergoeding voor het maken van inhoud.

Het maken van website-inhoud is een tijdrovend proces, dus veel bureaus nemen het niet op in de totale prijs van de website. Deze vergoeding kan variëren van € 50,- tot € 200,- per uur.

Bij Timbranding creëren we de website content altijd samen met onze klanten. Wij vinden het belangrijk dat de klant tevreden is met de website en dat zij vertrouwen hebben in het regelmatig updaten van de website content. Voor content creatie vragen wij € 50,- per 1000 woorden.

Hoeveel kost het onderhouden van een website?

Een website moet ook constant up time blijven. Dit betekent dat hij onderhouden moet worden op regelmatige basis. De kosten van website onderhoud zijn afhankelijk van de grootte en de complexiteit van de website.

Wat wordt er gaan bij een website onderhoud? Website onderhoud omvat gewoonlijk de volgende activiteiten:

  • Beveiliging updates

  • Prestatiecontrole

  • Content updates

  • Bug fixes

De kosten van website onderhoud kunnen variëren van €10,- tot €500,- per maand. Het is belangrijk om te weten dat deze kosten bovenop de kosten voor het maken van een website komen.

Bij Timbranding bieden we website onderhoudscontracten aan voor slechts €10,- per maand. Dit is inclusief alle activiteiten die hierboven genoemd zijn, en ongelimiteerde support van ons team van experts. Echter loopt dit op gebaseerd op complexiteit en uurwerk, dingen zoals content invullen.

website bouwen kosten

Foto: “Website bouwen kosten

Welke CMS wordt er gebruikt bij het maken van een website?

De website kosten hebben vaak veel te maken met de CMS die gebruikt word.Een CMS, of content management systeem, is een platform dat website-eigenaren in staat stelt de inhoud van de website bij te werken.

Er zijn veel verschillende CMS’en beschikbaar, en de kosten voor het gebruik van een bepaald CMS kunnen sterk variëren. Sommige CMS’en zijn gratis te gebruiken, terwijl voor andere een betaald abonnement nodig is.

De meest gebruikte CMS’en zijn WordPress, Joomla! en Drupal. Deze CMS’en zijn allemaal gratis te gebruiken, maar ze hebben wel verschillende niveaus van complexiteit. WordPress is het eenvoudigste CMS om te gebruiken, terwijl Drupal het meest complex is

Onderschat WordPress niet, door het groot aantal plugins die beschikbaar zijn biedt een WordPress website de meeste flexibiliteit voor zijn prijs. Sommige plugins zijn gratis andere zijn betaald, maar de betaalde plugins zijn niet erg duur. Door de eenvoudigheid van WordPress kan je leren om een eigen WordPress website te maken als je de tijd hebt.

Als je niet zeker weet welk CMS te gebruiken voor jouw website, praat dan met jouw webdesign bureau. Zij kunnen je adviseren over het beste CMS voor jouw website.

Zit zoekmachine optimalisatie inbegrepen bij een website?

Dit zit vrij wel nooit inbegrepen in een compleet pakket voor een website laten maken. Het is wel belangrijk dat de website bouwers een goede basis aan on-page SEO verzorgd. Dit betekend dat de website goed is gecodeerd, en dat de titels, beschrijvingen, en zoekwoorden correct zijn ingesteld. Voor content is het belangrijk dat er geen spelfouten zijn en dat de tekst makkelijk te lezen is. Google meet dit met de flesch reading ease score. Voor Google is het ook belangrijk dat jouw website mobile-friendly is dus jouw website moet een responsive design hebben. Zoek dus een website bouwer die de basis zoekmachine vriendelijk maakt.

Echter, is dit niet voldoende om goed vindbaar te worden. Als je goed gevonden wilt worden raden wij aan om een SEO specialist in te huren die zowel on-page als off-page SEO kan verzorgen. Een groot deel van SEO is backlinken, dit is het proces om andere websites een link naar jouw website te laten plaatsen. Dit kan een moeilijke en tijdrovende taak zijn, dus niet veel website bouwers bieden dit als onderdeel van hun service

Als je geïnteresseerd bent in zoekmachine optimalisatie, kijk dan naar onze SEO services. Wij kunnen jou helpen met zowel on-page als off-page SEO zodat jij zo veel mogelijk op nummer 1 ranked in de zoekmachines.

website laten maken kosten

Foto: “Website bouwen kosten

Wat levert een goede website op?

Een website is een belangrijk onderdeel van elk bedrijf, en het moet ook als zodanig worden behandeld. Een website moet goed ontworpen zijn, en het moet de gewenste resultaten opleveren. Als een website niet de gewenste resultaten oplevert, dan is het tijd om het ontwerp en/of het doel van de website te heroverwegen

Een goede website levert website bezoekers op. Deze website bezoekers kunnen worden omgezet in website leads door een lead capture formulier op de website te plaatsen. De website leads kunnen vervolgens worden omgezet in klanten door het verstrekken van een verkoopproces op de website

De beste manier om het succes van een website te meten is door te kijken naar het conversiepercentage. Dit is het aantal website bezoekers die klant worden gedeeld door het aantal bezoekers van de website. Als het conversiepercentage laag is, dan presteert de website niet goed. In dat geval is het tijd om het ontwerp en/of het doel van de website te heroverwegen

Een goede website produceert website bezoekers. website leads. website klanten. website verkopen. En het doet dat op een efficiënte en kosteneffectieve manier.

Waar kan je in de eerste instantie een website laten maken?

De beste manier om een website te laten maken is door te werken met een webdesign bureau. Dit type bureau beschikt over professionele ontwerpers en ontwikkelaars die een website op maat voor jouw bedrijf kunnen maken.

Timbranding zorgt voor zowel professionele als betaalbare websites voor elk bedrijf. Onze website creatie proces is eenvoudig en gemakkelijk te begrijpen, zodat je precies weet wat er gebeurt op elk moment. Bovendien bieden wij een breed scala aan functies en plug-ins die beschikbaar zijn.

timbranding

Foto: “Timbranding

Wat voor andere website services moet ik naar kijken?

Er zijn veel supplementaire services voor een website zoals SEA, E-mail marketing en Social media marketing.

SEA, of search engine advertising, is het proces van betalen voor advertenties die bovenaan in de zoekmachines worden geplaatst. Deze advertenties worden vervolgens aangeklikt door bezoekers van de website, en dit verkeer wordt naar de website van de adverteerder geleid

E-mail marketing is het proces van het verzenden van e-mails naar klanten die zich hebben aangemeld om ze te ontvangen. Deze e-mails kunnen informatie bevatten over nieuwe producten, speciale aanbiedingen, of gewoon algemene informatie over het bedrijf

Social media marketing is het proces van het bevorderen van de website van een bedrijf op social media platforms zoals Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, en tegenwoordig ook Pinterest.

Het is beter om deze services door een partij te laten regelen zodat alles overzichtelijk is. Vaak bieden online marketing bureaus ook een pakket voor alle extra services. Zorg er dus voor dat je een website bouwer vindt die verstand heeft van al deze diensten en bereid is om een package deal aan te bieden.

Eindwoord

Hoe je het ook aanpakt, zorg ervoor dat de website op een zoekmachine vriendelijke manier wordt gemaakt. Dit betekent dat de website goed gecodeerd is, en dat de titels, beschrijvingen en trefwoorden correct zijn ingesteld. Voor de inhoud is het belangrijk dat er geen spelfouten in staan en dat de tekst goed leesbaar is. Google meet dit met de flesch-leesgemaksscore. Voor Google is het ook belangrijk dat jouw website mobielvriendelijk is, dus je website moet een responsive design hebben. Zoek dus naar een website bouwer die de basis on-page SEO vriendelijk maakt.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën

Bekijk alle Categorieën