Hoe krijg je meer volgers op instagram in 2022

Als je het aantal volgers op je Instagram-account wilt verhogen, zijn er een paar dingen die je kunt doen. Ten eerste, zorg ervoor dat je profiel compleet is en een goede foto van jezelf bevat. Plaats vervolgens regelmatig interessante en boeiende content. En, gebruik hashtags om nieuwe volgers te bereiken. Als je deze tips volgt, ben je goed op weg om meer volgers op Instagram te krijgen, maar er is nog meer. Wil je meer weten over hoe je meer volgers op Instagram krijgt in 2022? Met de onderstaande handige tips kun je meer volgers op Instagram krijgen.

Hoe-krijg-ik-meer-volgers-op-instagram-in-2022

Hoe krijg je meer volgers op instagram in 2022

Vul je profiel volledig in

Dit spreekt voor zich maar toch verwerken wij het. Een profiel zonder profiel foto en bio zal zeker geen volger basis creëren. Wanneer je een Instagram account aanmaakt is het eerste wat je doet je profiel invullen. Dit is je kans om jezelf voor te stellen aan potentiële volgers en hen te laten weten waar je allemaal voor staat. Zorg ervoor dat je een goede foto van jezelf plaatst en dat jouw profiel volledig is. Dit omvat het invullen van het biogedeelte. Het toevoegen van een website of blog-URL. Het selecteren van een paar interesses zodat jij nieuwe volgers krijgt. Zorg dat mensen weten wie je bent en wat ze kunnen verwachten als ze je volgen.

Plaats om de 24u een Instagram verhaal

Door elke dag een Instagram verhaal te plaatsen, krijg je 24/7 een cirkel om jouw profiel foto heen. Andere mensen zien dat je dus actief bent en dat je voortdurend nieuwe inhoud uploadt, wat hen sneller kan verleiden om je te volgen.

Zoek relevante hashtags in jouw niche

Niche Hashtags is een geweldige manier om nieuwe volgers te bereiken op Instagram. Wanneer je gerelateerde hashtags in je post opneemt, wordt het doorzoekbaar, wat betekent dat iedereen die op zoek is naar dat specifieke onderwerp je post kan vinden.

Mensen op Instagram kunnen ook een hashtag volgen, dit betekent dat jouw post in hun feed verschijnt zelfs als ze je niet volgen. Zorg er dus voor dat je niche hashtags gebruikt die relevant zijn voor jouw doelgroep. Relevante hashtags kan leiden tot veel nieuwe potentiële volgers. Zoek zelf eens naar bepaalde hashtags die relevant zijn voor jouw bedrijf.

Instagram laat je tot 30 hashtags gebruiken per post, dit geeft jou genoeg ruimte om ontdekt te worden.

Hoe krijg je meer volgers op instagram in 2022

Neem een CTA op in je Instagram posts

Wanneer je een Instagram post plaatst, zorg er dan voor dat je een CTA (call to action) opneemt. Dit kan iets simpels zijn als je volgers vragen om de post leuk te vinden, of een vriend te taggen, in essentie interactie aangaan. Je volgers iets laten doen is een geweldige manier om betrokkenheid te vergroten en meer volgers te krijgen.

Gebruik instagram reels

Instagram reels is een geweldige manier om een reeks foto’s of video’s met je volgers te delen. Dit kan een geweldige manier zijn om je werk te laten zien, een nieuw product te promoten, of je volgers gewoon een kijkje achter de schermen van je bedrijf te geven.

Instagram reels gebruikt hetzelfde algoritme als Instagram stories, wat betekent dat ze bovenaan de tijdlijn van je volgers verschijnen. Dus als je meer mensen wilt bereiken, overweeg dan om Instagram-reels te gebruiken in plaats van gewone posts.

Maak gebruik van Timbranding’s follow strategie

De beste manier om meer volgers te krijgen op Instagram is door andere gebruikers te volgen. Als je iemand volgt, krijgen ze een melding en kunnen ze jouw profiel bekijken. Als ze het leuk vinden wat ze zien, kunnen ze besluiten om je terug te volgen.

Probeer mensen te volgen die erg actief zijn in jouw niche. Zoek dus soort gelijke instagram accounts op met een groot bereik, bekijk hun posts, en volg de mensen die hun posts liken en commenten. Deze mensen zullen sneller iemand terug volgen omdat ze op het moment actief zijn op Instagram.

Wil je nog meer doelgericht zoeken dan kijk je naar hun volgers/volgend ratio. Sommige mensen hechten veel waarde aan meer volgers krijgen dan mensen volgen. Deze mensen wil je dus overslaan omdat er een kleine kans is dat ze je terug volgen. Probeer te focussen op mensen die een groot aantal mensen volgen en zelf weinig volgers hebben.

Uit ons onderzoek blijkt ook dat mensen met een openbaar instagram account sneller je terug volgen dan mensen met een privé account.

Wanneer je de juiste accounts hebt gevonden, moet je hun meest recente post liken en een wat oudere post liken. Hierdoor lijkt het alsof je interesse toont in hun profiel. Dit maakt hun sneller geneigd om ook jouw profiel door te nemen.

Hoe krijg je meer volgers op instagram in 2022

Maak gebruik van andere sociale media

Wil je meer potentiële klanten? Maak dan gebruik van je huidige volgers op andere sociale platformen zoals Twitter of Facebook. Vaak komen deze volgers al uit jouw gewenste doelgroep wat betekend dat deze volgers meer interactie brengen dan de gemiddelde.

Zorg ervoor dat je gebruik maakt van deze volgers uit een specifieke doelgroep. Dit kan leiden tot een boost in interactie op jouw Instagram profiel.

Wees actief op Instagram

Wanneer je op Instagram goede content post wil je dit doen op een bepaalde tijd. Dit zijn momenten waarop mensen veel op Instagram zitten. De kans is dan ook groter dat ze jou dan volgen via Instagram. Rond de beste tijd wil je ook zo actief mogelijk zijn door op veel comments te reageren van andere accounts. Een tip die wij meegeven is hier een duidelijke planning voor maken.

Uiteindelijk draait het om consistentie, elke dag posten en actief blijven. Zorg voor de mooiste foto’s met de meest populaire hashtags. Wil je meer volgers krijgen? zie de process dan als een marathon niet als een sprint. De eerste volgers zijn het moeilijkst maar uiteindelijk loopt het vanzelf en hoef je alleen te posten. Een objectief nummer zou 50.000 volgers zijn, vanaf dit punt hoef je niet meer mensen te volgen en ontvolgen.

Hoe krijg je meer volgers op instagram in 2022

Bonus

Moet je instagram volgers kopen?

Veel mensen willen snel een groot bereik krijgen, deze kijken dan al snel naar het kopen van volgers. Maar is dat dan ook daadwerkelijk effectief?

Ons antwoord, ja en nee. Ten eerste, dit gaat tegen de richtlijnen van Instagram in. Dus de kans dat jouw Instagram account verwijderd wordt is vrij groot. Echter, zijn er ook premium services die vaak garantie geven dat jouw account niet zal worden verbannen.

Zelfs als je account niet verbannen wordt is het niet interresant in onze ogen. Gekochte Instagram volgers zijn 9/10 inactieve volgers. Dit betekent dat jouw engangement rate op je account enorm laag is. Het algoritme van Instagram zal dit zien en jou minder promoten op for you pages.

Conclusie, Instagram volgers kopen kan je volgers snel laten toenemen maar je account zal zo goed als inactief gesteld worden.

Heb je toch wel interesse, neem contact op met Timbranding. Dan kunnen wij de opties bespreken

Giveaway voor instagram volgers

Een giveaway kan voor exponentiele groei zorgen. Als 1 iemand een giveaway deelt aan 2 vrienden en deze kettingreactie voortbestaat kan het uitlopen op veel volgers. Dit kan een geweldige manier zijn om mensen geïnteresseerd te krijgen in jouw merk en de betrokkenheid te vergroten.

Wanneer je een prijs kiest, zorg er dan voor dat deze relevant is voor jouw niche. Dus als je een dierenwinkel bent, geef dan een gratis hondenvoer coupon weg of iets in die richting. Dit zal je helpen het juiste type volgers aan te trekken.

Zorg ervoor dat je de weggever aankondigt op al jouw social media-platforms en maak ook een landingspagina op je website. Dit zal je helpen bij te houden hoeveel mensen meedoen aan de giveaway.

De beste manier om een weggever te promoten is door hashtags te gebruiken. Probeer populaire hashtags te gebruiken die relevant zijn voor jouw niche. Dit zal je helpen een groter publiek te bereiken.

Conclusie – Hoe krijg je meer volgers op instagram in 2022

Als je meer volgers op Instagram wilt krijgen, is het belangrijk om actief te zijn op het platform en goede content te plaatsen. Je kunt ook andere social media platforms gebruiken om potentiële volgers aan te trekken. Daarnaast kun je een weggeefactie houden om de betrokkenheid op je profiel te vergroten. Maak gebruik van hashtags om jouw weggever te promoten en een groter publiek te bereiken.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Categorieën

Bekijk alle Categorieën